Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΈΝΑ ΥΓΕΙΗΝΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΜΕΛΙ

ΠΑΣΤΕΛΙ ΥΛΙΚΑ:500 γραμμάρια μέλι 500 γραμμάρια σουσάμι 1 φλούδα από λεμόνι ή και 1 φλούδα από πορτοκάλι 1 κούπα ανθόνερο ή λίγο καλαμποκάλευρο ΕΚΤΈΛΕΣΗ:Πρώτα καβουρδίζουμε λίγο το σουσάμι είτε σε ένα τηγάνι, είτε σε ένα ταψί στο φούρνο για λίγο.Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μέλι να βράσει για 10 λεπτά μαζί με τις φλούδες και
το ξαφρίζουμε.Χαμηλώνοντας τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σιγοβράζει.Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε το παχύρρευστο μιγμα. Ελέγχουμε το
μιγμα μας αν είναι έτοιμο ως εξής:α.Ρίχνουμε μια κουταλιά σε ένα μπωλάκι με νερό.Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα είναι έτοιμο.Αν είναι πολύ μαλακή συνεχίζουμε το βράσιμο.β.Ρίχνουμε 1\2 κουταλιά σε ένα πιάτο.Αν μόλις κρυώσει ξεκολλήσει εύκολα είναι έτοιμο.Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και περιχύνουμε με το ανθόνερο.Αντί για ανθόνερο μπορούμε να αλείψουμε με καλαμποκέλαιο.Επίσης μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με λίγο σουσάμι.Αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού και αδειάζουμε το μιγμα σε ταψί.Με βρεγμένα χέρια το χτυπάμε με την παλάμη για να μην μείνουν κενά και το απλώνουμε σε πάχος 1 εκατοστό.Αφού κρυώσει λίγο χαράζουμε με ένα λαδωμένο μαχαίρι σε λωρίδες η σε ρόμβους.Αν θέλουμε τα βάζουμε σε ένα σκεύος αλλά ανάμεσα βάζουμε λαδόκολλα "ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου