Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΤΟ ΜΕΛΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ: Το μέλι το χρησιμοποιούμαι σε βινεγκρέτ, σε ντρέσινγκ για να νοστιμίσουμε μια σαλάτα.Είτα ως μαρινάδα για τα κρεατικά μας,
είτε για να κάνουμε κρούστα στα φαγητά μας. Ως βινεγκρέτ η ντρέσινγκ ταιριάζει σε πράσινες σαλάτες όπως λάχανο,μαρούλι,σπανάκι,ρόκα αλλά όχι σε αγγουροσαλάτα και σε βραστά λαχανικά. ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΉ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΈΤ:
1 κουταλιά της σούπας μέλι για κάθε 3 κουταλιές σούπας ξίδι αντί για ξίδι μπορούμε να βάλουμε λεμονί η μείξη και τα δύο και ανάλογα με την σαλάτα μπορούμε να βάλουμε λίγη μουστάρδα ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΆΔΑ: Το μέλι πάει με το αρνί,κατσίκι,χοιρινό η με γαλοπούλα η κοτόπουλο. Επίσης ταιριάζει με τα θαλασσινά,χταπόδι γαρίδες καλαμάρια. Αναμειγνύουμε 3 κουταλιές της σούπας μέλι,4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδας ρίγανη,ξύσμα από 2 λεμόνια και λίγο κρασί. ΓΙΑ ΚΡΟΎΣΤΑ: Όταν ψήνουμε κρέας στο φούρνο η ψάρια αφού ψηθούν αλείφουμε με το μέλι και το ψήνουμε για 10 με 20 λεπτά.Στα ψάρια όμως αφού τα αλείψουμε τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου